Word jij één van de 12 pilootregio's?
Om een pilootregio te kunnen worden, moet er al een Bewegen Op Verwijzing-netwerk aanwezig zijn. Dit wil zeggen dat het al actief gebruikt wordt in jouw regio. In totaal kunnen er maximum 12 pilootregio’s actief zijn. Het proefproject start vanaf september 2021. De zorg- en welzijnsprofessionals uit die regio’s kunnen zeker tot eind 2022 gebruikmaken van Bewegen Op Verwijzing. De trekker van dit netwerk dient voor 4 juni een aanvraag in om pilootregio te worden.
Ben je zelf een diëtist, psycholoog, sociaal werker ... ?
Wil je als zorgprofessionaljouw cliënten of patiënten kunnen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach in de buurt? Maak je interesse dan duidelijk aan het Logo uit jouw regio. Voor dit pilootproject richten we ons op kinesitherapeuten, diëtisten, psychologen, apothekers, verpleegkundigen en maatschappelijk/sociaal werkers.
Wat is Bewegen Op Verwijzing?
Bewegen Op Verwijzing helpt mensen op weg naar een actiever leven. Hoe? Met professionele coaching en een persoonlijk beweegplan, op verwijzing van een arts. Deelnemers worden actiever en verbeteren zo hun fysieke, mentale en sociale gezondheid. Met dit pilootproject wil Gezond Leven o.a. evalueren hoe, naast dokters, ook andere zorgprofessionals gebruik kunnen maken van Bewegen Op Verwijzing.
Bewegen als wapen tijdens en na COVID-19
De coaching van Bewegen Op Verwijzing is tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020 bijgesteld naar digitale of telefonische begeleiding. Na de eerste versoepelingen werden deelnemers ook in de buitenlucht begeleid. Bewegen Op Verwijzing blijft dus doorgaan, ondanks de coronacrisis. En dit is erg nodig, want bewegen is een sterk wapen tegen COVID-19. Het is algemeen bekend dat voldoende bewegen goed is voor de fysieke en mentale gezondheid, die tijdens deze crisis sterk onder druk staat. Minder bekend is dat lichaamsbeweging ook het immuunsysteem in zijn geheel versterkt. In beweging blijven tijdens en na COVID-19, levert dus extra voordelen op.