08-03-22
Oekraïne

Na een bijzondere vergadering van de voorzitters van de 38 lidstaten van EFPA werd er besloten om de procedure te starten om de Russische collega's uit EFPA te zetten. EFPA plaatste ook een new statement online.

Naar aanleiding van een schrijven van zowel de Oekraïense als de Russische nationale psychologenvereniging organiseerde de EFPA afgelopen week een bijzondere vergadering van de voorzitters van de verschillende leden. 

De Oekraïense collega's hadden gevraagd om de collega's van de Russian Psychological Society (RPS) uit te sluiten. De raad van bestuur van EFPA stelde vast dat het voor de collega's van de RPS niet mogelijk was om de oorlog gestart door Rusland in Oekraïne te veroordelen en had, mede als gevolg daarvan, voorgesteld dat de houding van de Russische collega's niet in overeenstemming is me de missie, normen en statuten van de EFPA.

De voorzitters van de verschillende verenigingen hebben die aanbeveling gevolgd en de procedure gestart om de Russian Psychological Society uit te sluiten. EFPA heeft daaropvolgend ook een hernieuwd statement met betrekking tot de oorlog gelanceerd.

Naar het EFPA statement