Een warme oproep om u als psycholoog kenbaar te maken aan uw kring

29-11-21

Momenteel zijn de kringen volop bezig met de uitrol van de conventie en het inwerken in de netwerken. Dit vraagt veel vrijwillige tijd. Daarom vragen we even jullie aandacht voor de volgende berichtgeving om zo mee de uitbouw van de kringwerking en de evaluatie ervan vlotter en beter te laten verlopen.

Vanuit de kringen delen we graag het volgende bericht:

 

  • Oproep tot kenbaar maken van psychologen aan de kringen.

Momenteel zijn de kringen volop bezig met de uitrol van de conventie en het inwerken in de netwerken. Dit vraagt veel vrijwillige tijd.

“Vele handen maken het werk lichter”.

Bij deze een warme oproep om u als psycholoog kenbaar te maken aan uw kring.

De kringen informeren hun leden, maar hebben geen zicht op alle psychologen werkzaam in hun regio.

We vinden het dan ook belangrijk dat psychologen op zoek gaan naar hun eigen kring zodat de kring de mogelijkheid heeft om het bestaande aanbod verder te inventariseren.

Op de website van VVKP bij https://vvkp.be/regiokringen staat het overzicht van de kringen met hun contactgegevens.

 

  • Werkgroep kringwerking

Als vereniging zijn we nu zes jaar bezig met kringwerking. We hebben daar een enorme evolutie in doorgemaakt en nog steeds. We zitten intussen in een intervisiegroep kringwerking met de kringcoördinatoren van de andere zorgberoepen. Dat geeft inspiratie om te blijven sleutelen aan het concept ‘kringwerking’.

Gezien de nieuwe evoluties en het huidige beleid wensen we onze kringwerking te evalueren en bijsturen. Hiervoor deden we reeds een oproep naar de kringvoorzitters om samen een werkgroep kringwerking op te starten. In een 3-tal overlegmomenten willen we een aantal kringtopics bespreken (o.a. charter, samenwerking met orthopedagogen, verhouding t.o.v. beroepsvereniging,…). 

Psychologen die graag deel uitmaken van deze werkgroep, mogen zich steeds kenbaar maken via lynn.delfosse@vvkp.be