DOCVILLE 23-31 maart in Cinema ZED

22-03-22

Het documentaire filmfestival van Leuven zal dit jaar door gaan van 23 tot 31 maart. Bekijk hier het programma.

Het documentaire filmfestival van Leuven zal dit jaar door gaan van 23 tot 31 maart. 
Het centrale thema van de 18de editie van DOCVILLE is FILOSOFIE. Maar daarnaast heeft het programma een grote diversiteit aan thema's en onderwerpen, stuk voor stuk uitzonderlijke films gemaakt door cineasten met persoonlijkheid en visie, omkaderd met inleidingen, lezingen en nabesprekingen.

Meer info over het filmfestival

 

DOCUMENTAIRES OVER PSYCHIATRIE EN PSYCHOLOGIE

JASON          

Wat als zorg geen zorg is? Jason getuigt over het jaar dat hij doorbracht in de gesloten jeugdzorg in Nederland. Hij stelt zich kwetsbaar op door zich eerlijk en open te laten volgen tijdens zijn huidige, intensieve traumabehandeling. Want voor Jason is het duidelijk: hoe goed bedoeld ook, jongeren opsluiten helpt niet. Integendeel. Een indringend en persoonlijk portret dat belangrijke vragen oproept rond de werking van de huidige jeugdzorg.

Vertoningen op 25 & 28/03

De vertoning van 25.03 wordt gevolgd door Docville Plus: Jeugdzorg 2.0

Meer info & tickets

THE SOLDIER

Diep in de jungle van het Amazonewoud probeert Henrik, een voormalige Deense soldaat, verlossing te vinden voor zijn posttraumatisch stressstoornis. Nadat hij onvoldoende baat had gevonden bij de klassieke behandelingen, trok hij zich helemaal alleen terug in de jungle. Ver weg van alles en met behulp van medicinale planten strijdt deze gekwetste ziel tegen zijn demonen, omgeven door zowel de rust als de waanzin van de jungle.

Vertoning op 24 & 29/03

Meer info & tickets

OLIVER SACKS: HIS OWN LIFE

De bijzonder innemende, onconventionele en briljante wetenschapper Oliver Sacks is bekend bij het grote publiek door de verfilming van één van zijn bekendste boeken, 'Awakenings'. De man die zo boeiend vertelde over zijn patiënten, deed op zijn 81ste, een half jaar voor zijn dood, voor het eerst zijn eigen verhaal. Hij was een buitenstaander in zijn vakgebied, maar ook in het leven kleurde hij buiten de lijnen. Een aangrijpend en bijzonder fascinerend portret van 's werelds beroemdste neuroloog en zijn mateloze, avontuurlijke leven.

Vertoning op 27/03

De vertoning van 29.03 wordt gevolgd door een nagesprek met Pieter Adriaens (professor filosofie KU Leuven en grote fan van Oliver Sacks).

Meer info & tickets

Onze tarieven zijn:

· Basis: € 9,50

· Reductie: € 8 

· ZES X ZED-Kaart: € 48 (= 6 toegangtickets, niét strikt persoonlijk) 

· UiTPAS-kansentarief: € 1,9

logo docville