29-09-20

In het kader van het project "Lokale betrokkenheid zorgberoepen in de eerstelijnszones" hebben de Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen, de Vlaamse Vereniging voor Logopedie, de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten, de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen, Ergotherapie Vlaanderen en de Belgische Vereniging der Podologen samen een reeks webinars over kringwerking opgesteld.

Alles over kringwerking - van opstart tot opvolging

In het kader van het project "Lokale betrokkenheid zorgberoepen in de eerstelijnszones"

VVKP is trots om samen met onze collega's van de Vlaamse Vereniging voor Logopedie, de Vlaamse Beroepsvereniging Van Diëtisten, de Vlaamse Beroepsorganisatie van Vroedvrouwen, Ergotherapie Vlaanderen en de Belgische Vereniging der Podologen een reeks webinars over kringwerking te kunnen delen.

In het kader van het project "Lokale betrokkenheid zorgberoepen in de eerstelijnszones" hebben we de opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid gekregen om de lokale samenwerking te ondersteunen. Deze reeks van webinars is er een manier om dit te doen.

Lees hier meer over het hele project.

Webinar 1 - Kringwerking, de meerwaarde voor de individuele zorgverstrekker

Waarom lokaal samenwerken en hoe beginnen?

Deze Webinar heeft als doel om de eerste stappen in het opstellen van een kring te bespreken.

Waarom is zo'n kringwerking handig en hoe kan je jouw collega's overtuigen om mee te doen? Waarmee moet ik rekening houden en welke rol kan de beroepsvereniging daarin spelen?

Dit zijn vragen waarop we proberen een antwoord te geven in deze webinar. 

Nathalie De Jonge, projectmedewerker voor de VBVD, leidt deze webinar. In het eerste deel ervan zal Mieke Fransen, podologe, haar ervaring delen met het opstarten van een kring en ons zo de meerwaarde van de kringwerking tonen. Daarna zal Ulrike Kool, beleidsmedewerker van VVKP, uitleggen hoe de VVKP met loyaliteit en weerstand is omgegaan bij het opstellen van hun psychologenkringen.

Volg hier de opname op youtube. 

Ook interessant - tijdens de webinar hebben we pols genomen om ons publiek wat beter te kunnen helpen en te leren kennen.

Hier zijn de resultaten van de polls tijdens de webinar.

Webinar 1 - Kringwerking meerwaarde voor de individuele zorgverstrekker

Webinar 2 - Kringwerking en het bewaken van kwaliteit en vorming

In deze webinar gaan we in op de verschillende mogelijkheden om de kwaliteit van de beroep te bewaken en een aanbod aan vormingen te geven. 

Hoe begin je aan een kwaliteitslabel? Hoe evalueer je deze labels en hoe beslis je over de kwaliteitsindicatoren? 

Nathalie De Jonge heeft opnieuw door deze webinar geleidt. Marlene Reyns, voorzitter van de VBOV, zal beginnen met de ervaring van het opstarten van een kwaliteitslabel bij VBOV. Daarna geeft Filip Schepens van Ergotherapie Vlaanderen een overzicht over hun vormingsaanbod EDiTH en de rol van de kringen hierin.

Bekijk de opname hier op de Youtube-kanaal van VVKP.

Ook interessant - tijdens de opname hebben we onze deelnemers bevraagd.

Bekijk hier de resultaten van de pol van deze webinar.

Webinar 2 - Kringwerking en het bewaken van kwaliteit en vorming

Webinar 3 - Kringwerking administratie en communicatie

 

De derde en laatste webinar gaat over administratie en communicatie in de kringwerking.

Welke beslissingen moeten gemaakt worden voor de administratie bij een kring? Hoe pak je dit aan als kring? Hoe communiceer je onder de kringen, met de beroepsvereniging én met jouw kringleden?

Vindt ervaringen en antwoorden hierop in deze webinar.

Programma:

Eerst zal Ulrike Kool van VVKP tips en trucks delen bij de administratie van kringen, zowel vanuit het standpunt van de kringen als ook van de beroepsverenigingen. Daarna geeft elke beroepsvereniging die aan dit project meewerkt een klein overzicht over de manieren hoe hun kringen met hun of hun leden communiceren. 

Bekijk hier de opname op de Youtube-kanaal van VVKP.

Ook interessant - de polls die we tijdens de webinar hebben afgenomen van ons publiek willen we ook graag met jullie delen.

Bekijk de polls hier.  

Webinar 3 - Kringwerking administratie en communicatie

Extra webinar - HERVORMING VAN DE EERSTELIJNSZORG: VERSTERKING OF VERSNIPPERING?

Heb je nog vragen over de eerstelijnszones? Is de taak van de zorgraden nog niet helemaal duidelijk voor jou? 

Er werd een webinar gegeven op 6 oktober waar er toelichting gegeven wordt  rond de huidige innovaties binnen de Eerstelijnszorg. Vanuit het perspectief van de overheid én de praktijk zullen antwoorden op de bovenstaande vragen gegeven worden en rond de meerwaarde van de zorgraden binnen de Eerstelijnszones (ELZ).

Dit werd ook medegeorganiseerd vanuit het project "Lokale Betrokkenheid zorgberoepen in Eerstelijnszones".

(GRATIS) WEBINAR : HERVORMING VAN DE EERSTELIJNSZORG: VERSTERKING OF VERSNIPPERING?

Toelichting rond de huidige innovaties binnen de Eerstelijnszorg (vanuit het perspectief van de overheid én de praktijk) en rond de meerwaarde van de zorgraden binnen de Eerstelijnszones (ELZ).
20:00
Online,
Algemene klinische psychologie