CM breidt voordeel aanvullende verzekering uit!

03-12-21

Jarenlang hebben we er als VVKP voor geijverd dat het grootste ziekenfonds in Vlaanderen haar aanbod psychologische zorg zou open stellen voor alle cliënten van klinisch psychologen. De CM maakt dit nu mogelijk door in terugbetaling van psychologische zorg bij alle klinisch psychologen te voorzien.

Jarenlang hebben we er als VVKP voor geijverd dat het grootste ziekenfonds in Vlaanderen haar aanbod psychologische zorg zou open stellen voor alle cliënten van klinisch psychologen. Nu zijn we eindelijk zover, een belangrijke stap vooruit!

De CM was het eerste ziekenfonds dat jaren geleden een aanbod ontwikkelde voor haar leden om de toegang tot psychotherapie te vergemakkelijken. Niet alle cliënten van klinisch psychologen konden gebruik maken van dit aanbod.

De VVKP is dit steeds blijven aankaarten en ijveren voor een terugbetaling van psychologische zorg bij alle klinisch psychologen. We zijn dan ook zeer verheugd dat de CM deze stap eindelijk zet. Dit kadert ook in het gezamenlijke engagement dat we met de mutualiteiten zijn aangegaan binnen de nieuwe conventie “Financiering psychologische zorg via netwerken en eerstelijnszones”. Aangezien de financiering in eerste instantie beperkt is en niet toe laat om alle klinisch psychologen (en hun cliënten) te laten deelnemen, engageerden de mutualiteiten zich om hun aanbod in de aanvullende verzekering niet af te bouwen. De CM breidt dit aanbod nu zelfs uit naar alle klinisch psychologen met een visumnummer.

Al een aantal jaren heeft de VVKP een structureel overleg met de CM en werken we, ieder vanuit zijn eigen rol en positie, samen aan een betere gezondheidszorg. Als klinisch psycholoog hebben we wel degelijk een impact. Verenigd in de VVKP maken we een verschil voor ons en onze cliënten.

Meer info over het nieuwe CM - voordeeL