10-01-22

Canvas kondigt de tweede reeks van Therapie aan die van start gaat op dinsdag 11 januari op Canvas en VRT NU. In Therapie krijgt u een intieme blik op de gesprekken tussen cliënt en therapeut vanuit de therapieruimte. Lees er hier meer over.

Vanaf dinsdag 11 januari kan u op Canvas en VRT NU de tweede reeks volgen van Therapie, dat meldt de zender Canvas in een persbericht dat verscheen op 21 december.

Therapie, een productie van Panenka voor Canvas,  geeft u een intieme blik op de gesprekken tussen cliënt en therapeut vanuit de therapieruimte. In de achtdelige reeks kan je de verhalen volgen van Cliënten, de vaak herkenbare, maar soms ook ongewone problemen waar ze mee worstelen en de inzichten die ze krijgen tijdens de therapie. Omwille van privacy-redenen komen deze betrokken personen nooit in beeld en kunnen ze onherkenbaar vrij uit praten. De therapeuten registreren de gesprekken met behulp van onbemande camera’s die ze zelf bedienen. Nadien worden persoonlijke details gewijzigd en de stem opnieuw ingesproken.

Hiervoor doet men beroep op enkele vertrouwde therapeuten zoals psycholoog Jaak Beckers, jongerenpsycholoog Sarah Bal, kinderpsycholoog Gert De Kinder en Hadi Waelkens, psycholoog en seksuoloog. In deze reeks kan u ook kennis maken met drie nieuwe gezichten waaronder Roland Sinnaeve, psycholoog in het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven en voormalig voorzitter van VVKP, Catherine Barbez werkt als psycholoog onder meer met traumapatiënten en psycholoog Willy Cole krijgt vooral koppels met relatieproblemen over de vloer.

De grootste vernieuwing in de reeks zijn de getuigenissen van acht bekende Vlamingen die in therapie gingen. Zij vertellen over hun ervaring met therapie en hoe die hen geholpen heeft. Sven Mary, Evy Gruyaert, Kevin Janssens, Dina Tersago, Maaike Cafmeyer, Lieven Scheire, Linde Merckpoel en Bart Schols praten openhartig over hun therapie. Ze worstelen vaak met dezelfde problemen als de cliënten en geven zo een gezicht aan de mensen in het programma die nooit in beeld komen.  

De verhalen van de cliënten en de getuigenissen van de bekende Vlamingen raken aan dezelfde universele thema’s van liefde, angst, rouw, eenzaamheid en geluk.

 

Lees het persbericht

 

Bekijk de hele reeks vanaf dinsdag 11 januari om 21.20 u. op Canvas en VRT NU.