16-10-23

Voor een nieuw project is de Christelijke Mutualiteit (CM) op zoek naar échte dagboekfragmenten van jongeren die het moeilijk hebben. Men zoekt dagboekfragmenten (schrijfsels, posts, gedichtjes, quotes...) waarin mensen problemen en moeilijke momenten van zich afschrijven, van grote tot kleine issues.

Deze fragmenten zou men graag herwerken tot een bijzonder kortverhaal. Met dit kortverhaal wil men de lange wachtlijsten voor mentale hulp voor jongeren aankaarten. Alle verhalen blijven volledig anoniem. Of je nu digitaal of met pen en papier je struggles noteert, alles is welkom.

Hierbij de oproep van auteur Hind Eljadid:

Wist je dat er meer dan 69.000 jongeren wachten op psychologische hulp? Dat is écht onaanvaardbaar. Ik wil dat de mentale gezondheid van jongeren een topprioriteit wordt bij politici en hun politieke agenda. En daarbij heb ik jouw hulp nodig. Ik ben op zoek naar échte verhalen van jongeren waarin ze vertellen over een moeilijke periode uit hun leven, dit kan gaan over zowel kleine als grote issues. Met deze verhalen creëren we een gebundeld dagboek, gebaseerd op jouw verhaal en dat van honderden anderen. Hiermee willen we de impact van 69.000 jongeren, die wachten op psychologische hulp, zichtbaar maken. Uiteraard kunnen de verhalen volledig anoniem blijven. Alle input is welkom: dagboekfragmenten, korte tekstjes, poëzie, etc.

Stuur jouw verhaal hier