26-11-21

De ZorgSamen heeft een instrument "de Zorgscreener" samengesteld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Dit instrument geeft een signaal of het voor jou als zorgverlener nuttig kan zijn om een gesprek te hebben met een professionele hulpverlener als het blijkt dat er veronrustwekkende signalen zijn.

De coronacrisis heeft een enorme impact op ons allemaal. De druk die vele zorg- en welzijnswerkers ervaren is hoog, maar wanneer doe je beroep op professionele hulp?

Op basis van wetenschappelijk onderzoek hebben we vanuit De ZorgSamen een kort instrument “de Zorgscreener” samengesteld waarmee we peilen naar een aantal van je gedachten en gevoelens. De zorgscreener is een korte vragenlijst die je als zorgverlener of welzijnswerker anoniem kan invullen. Je krijgt een beeld over jouw welbevinden. Als blijkt dat er veronrustwekkende signalen zijn, krijg je een signaal dat het nuttig is om een gesprek te hebben met een professionele hulpverlener. Bovendien kan je je gegevens achterlaten en dan word je binnen de drie werkdagen gecontacteerd voor een gesprek. Tijdens dat gesprek wordt een eerste luisterend oor geboden en wordt bekeken hoe je best verder geholpen kan worden. De ZorgSamen wil zo iedereen die werkt binnen zorg en welzijn een psychische ondersteuning bieden en helpen om voldoende veerkracht te behouden.

Nieuwsgierig? Check jezelf!

 

 

 

de zorg samen

 

 

                                                                                                                                                                                                               

De ZorgSamen is een initiatief van Zorgnet-Icuro en is in beheer van Steunpunt Geestelijke Gezondheid/Te Gek!?. Het wordt gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

 

de zorg samen logo