Aanbod gratis trainingsmodules rond seksuele gezondheid bij volwassenen

04-04-22

In kader van het internationale SHIFT project – kort voor ‘Sexual Health In the over ForTy-fives’, ontwikkelde men vier navormingen. Het project dat deel uit maakt van het Europese Interreg 2 Zeeën-programma in Engeland, Nederland en Vlaanderen heeft tot doel een trainingsprogramma te creëren, te testen en in te bedden gericht op gezondheids- en sociale zorgprofessionals die werken met 45-plussers in het 2 Zeeën-gebied. Bekijk hier het vormingsaanbod.

De 45-plussers vormen een grote groep die weinig ondersteund wordt bij hun vragen rond seksuele gezondheid, ondanks dat die er wel degelijk zijn. Zo neemt het aantal seksueel overdraagbare aandoeningen bij deze groep toe, vooral bij diegenen die een nieuwe seksuele relatie aangaan na een periode van monogamie. 

Binnen deze groep volwassenen zijn er desondanks veel nuttige contacten met hulpverleners allerhande. En ook al hoeven deze hulpverleners niet altijd direct met oplossingen te komen, kunnen ze binnen dit thema wel met de nodige openheid luisteren en hun patiënten of cliënten doorverwijzen. Toch geven hulp- en zorgverleners vaak aan kennis en vaardigheden hieromtrent te missen. Ze verwoorden tevens een zekere handelingsverlegenheid om het onderwerp actief ter sprake te brengen. 

Daarom werden binnen het internationale SHIFT project – kort voor ‘Sexual Health In the over ForTy-fives'—4 trainingsmodules ontwikkeld om zorg- en hulpverleners te ondersteunen. 

 

Ben je actief werkzaam als welzijns- of zorgprofessional? Werk of sta je in contact met 45-plussers én wil je graag meer kennis verwerven in de seksuele gezondheid -en welzijn bij deze doelgroep?

Bekijk dan zeker onderstaande trainingsmodules, ontwikkeld in het kader van het 'Sexual Health in the Over ForTy-Fives' - project. De trainingen/modules worden gratis aangeboden tussen maart en september 2022.

Overzicht modules:

Embrace Difference - 6/05 of 24/05

Wil jij meer leren over en iets bijdragen aan seksuele gezondheid en het seksueel welbevinden van de zorgvrager? Dan is deze module zeker iets voor jou!

Bekijk het volledige programma

Schrijf je nu in

 

Reduce Risk - 30/03 of 29/04
Wil je meer leren over thema’s zoals SOA’s, seksuele disfuncties en seksueel grensoverschrijdend gedrag? Dan kan deze trainingsmodule jou hierin ondersteunen!

Bekijk het volledige programma

Schrijf je nu in

 

Assess and Communicate - 9/09 en 16/09
Ben je op zoek naar extra ondersteuning om seksuele gezondheid en intimiteit op een warme en verbindende manier te bespreken? Dan is deze module zeker iets voor jou!

Bekijk het volledige programma

Schrijf je nu in

 

logo vorming