12-05-22

Mental Health Europe (MHE) is gastheer van de derde editie van de European Mental Health Week dat plaats heeft van 9-13 mei 2022. Het thema van dit jaar 'Speak up for mental health' zet de schijnwerpers op de geestelijke gezondheid van jongeren als een spraakmakend maatschappelijk probleem nu en in de nabije toekomst. Lees er hier meer over.

Mental Health Europe (MHE) is gastheer van de derde editie van de European Mental Health Week dat plaats heeft van 9-13 mei 2022. Het thema van dit jaar 'Speak up for mental health' zet de schijnwerpers op de geestelijke gezondheid van jongeren als een spraakmakend maatschappelijk probleem nu en in de nabije toekomst.

In de meeste Europese landen zijn de geestelijke gezondheidsproblemen onder jongeren (15-24 jaar) als gevolg van de pandemie de afgelopen twee jaar verdubbeld. Jongeren vormen een bijzonder kwetsbare groep. Onmiddellijke actie op Europees en nationaal niveau is van cruciaal belang om tegemoet te komen aan de geestelijke gezondheidsbehoeften van jongeren in Europa. Spreek voor geestelijke gezondheid. Begin nu.

Deze online actie van een week is een kans voor iedereen en vooral voor jongeren om hun mening te geven over alle aspecten van geestelijke gezondheid, persoonlijke verhalen te delen over hoe om te gaan met moeilijkheden in tijden van crisis en in het algemeen, en de noodzaak van actie te benadrukken.

U kunt ook deelnemen aan Mental Health Europe en haar leden in heel Europa voor verschillende evenementen, discussies en activiteiten gedurende de week. Van beleidswebinars op hoog niveau tot gesprekken en livesessies op sociale media - er is voor elk wat wils.

Samen met de stemmen van onze jongeren nodigen we iedereen uit om op te komen voor geestelijke gezondheid. Laten we een betere toekomst voor jongeren vormgeven. Hun toekomst is de toekomst van onze samenlevingen/wereld.

 

Meer info

 

Mental health week