Webinar: Stabiel herstel na een depressie - Wetenschappelijke inzichten en behandelopties

Depressie is veelvoorkomend en vaak uitdagend om te behandelen. In dit Webinar gaat spreker Prof Dr. Ernst Koster dan ook dieper in op de herstelfase bij depressie en bespreekt hij de stand van zaken binnen het wetenschappelijk onderzoek. Vervolgens heeft hij het over de verschillende therapeutische interventies die een meerwaarde kunnen bieden in deze fase.

Algemene klinische psychologie
Eerstelijnspsychologie
Psychotherapie

Data van dit evenement

19u30 tot 21u

Waar gaat het over?

Depressie is veelvoorkomend en vaak uitdagend om te behandelen. Hoewel er goede interventies bestaan die effectief zijn tijdens de acute fase van depressie, keert depressie bij een substantieel deel van de patiënten terug. Vanuit deze observatie is er de afgelopen jaren veel onderzoek verricht naar herstelgerichte interventies bij depressie.

In dit Webinar gaat spreker Prof Dr. Ernst Koster dan ook in op de herstelfase bij depressie en bespreekt hij de stand van zaken binnen het wetenschappelijk onderzoek. Vervolgens bespreekt hij de verschillende therapeutische interventies die een meerwaarde kunnen bieden in deze fase.

Voor wie: Klinisch psychologen, psychotherapeuten, psychiaters

Voorkennis: geen nodig

Over de spreker 

Ernst Koster is als hoogleraar Experimentele Psychopathologie verbonden aan Universiteit Gent. In zijn lab wordt er onderzoek gedaan naar het ontstaan en in stand houden van depressieve klachten met een sterke focus op cognitieve processen. Hij publiceerde hierover >200 artikelen en boekhoofdstukken. Verder is hij klinisch actief binnen psychologenpraktijk De Burcht.

Meer lezen over onze spreker doe je hier.

Tarief

Leden: 12,50€

Niet-leden: 25€

Mogelijkheid om het Webinar te herbekijken.

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Inschrijvingsformulier