Vormingsactiviteit van de Regionale Psychologenkring Herkenrode

Algemene klinische psychologie
Eerstelijnspsychologie
Forensische psychologie
Neuropsychologie
Psycho-oncologie
Psychotherapie

Data van dit evenement

19:30

Webinar

Corona of niet, klinisch psychologen blijven door werken om best mogelijke zorg te verstrekken aan hun patiënten en dus ondersteunen wij hen als kring in de best mogelijke vorming.

De Regionale Psychologenkring Herkenrode nodigt je dan ook graag van harte uit op onze volgende vormingsavond "Omgaan met pijn".

Pijn kennen we als een onaangenaam gevoel dat we zoveel mogelijk willen vermijden. Omwille van die reden is het soms moeilijk ons de bedenking te maken dat pijn wel degelijk een functie heeft. Pijn signaleert ons wat gevaarlijk is en motiveert ons om ons lichaam te beschermen. Maar hoe zit het dan met chronische pijn? Soms loopt het ook fout met dit overlevingsmechanisme met alle gevolgen van dien. Chronische pijn heeft een enorme weerslag op ons persoonlijk en sociaal functioneren en kent een hoge maatschappelijke kost. Dit roept vele vragen op. 

In onze online lezing zal Kai Karos (KULeuven) aan enkel van deze vragen tegemoet proberen komen door ons bijzondere ontdekkingen over pijn toe te lichten, die aantonen dat pijn meer is dan alleen maar fysiek letsel, en dat een combinatie van biologische, psychologische en zelfs sociale factoren een grote rol spelen in hoe wij pijn ervaren en hoe wij met pijn omgaan. 

De lezing vindt plaats via het online platform Zoom en gaat van start om 19u30.

Praktisch

De inschrijvingen voor deze webinar zijn helaas afgesloten.

De prijs voor deelname bedraagt 10 euro voor kring-leden (Herkenrode of andere kringen) en 15 € voor niet VVKP - leden.

Inschrijving is compleet nadat uw overschrijving werd ontvangen. Kort voor de aanvang van het evenement ontvangt u de deelnemerslink via mail. 

De algemene voorwaarden van de kring zijn van toepassing. Lees deze dus zorgvuldig alvorens u in te schrijven.