Webinar: Focusing & zelfzorg

Focusing is een zeer toegankelijke vorm van zelfzorg. Aan de hand van dit webinar kan u aan den lijve ervaren hoe u Focusing kan inzetten voor uw zelfzorg en die van uw cliënten.

Algemene klinische psychologie

Data van dit evenement

19u30 tot 21u30

Waar gaat het over?

Focusing is een zorgzame innerlijke relatie opbouwen tussen je Ik en wat het ook is dat er gaande is in je leven en hoe dat jou raakt. Het helpt je om in contact te zijn met je behoeften en verlangens en er een taal voor te vinden zodat je er ook voor kunt opkomen wanneer dat nodig is.

Eerst beoefenen we de eerste beweging van Focusing. Dit heeft een stressreducerend effect. Vervolgens maken we met het experiëntiële klavertjevier een scan van je leven – hoe is de balans in de vier levensdimensies – en ontdek je een eerste stap in de richting van betere zelfzorg en levenskwaliteit.

Focusing is een wetenschappelijk onderbouwde methode uit de experiëntiële psychotherapie. De grondlegger is Eugene Gendlin. Het dagelijks beoefenen van de vier Focusingwerkwoorden – pauzeren, ervaren, erkennen, stem geven – leidt tot minder psychische problemen en existentiële angsten en meer zinvolheid en levenstevredenheid.

Als je ten volle aan de oefeningen wilt deelnemen heb je pen, papier en kleurpotloden nodig.

Powerpoint en oefeningen (andere oefeningen dan webinar “Focusing exploreren” 26/04/22)

!Dit Webinar zal worden opgenomen!

Voor wie: Klinisch psychologen, klinisch orthopedagogen, psychotherapeuten, psychiaters

Voorkennis: Geen voorkennis van Focusing nodig.

Leerresultaten

  • Focusing aan den lijve ervaren

  •  In contact zijn met wat zelfzorg voor jou betekent op dit moment

  •  Concrete oefeningen rond Focusing & zelfzorg

Tine Swyngedouw

Tine Swyngedouw is klinisch psycholoog, cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut en supervisor met een eigen privépraktijk in Kessel-Lo. Ze werkt vooral met volwassenen rond trauma, verlies, rouw, chronische pijn en/of vermoeidheid en kanker.


Ze is auteur van het boek ‘Focusing. Leven in verbinding met je innerlijk kompas’ (Lannoo, 2022). Ze geeft workshops en lezingen voor het brede publiek en aan PraxisP (KU Leuven). Ze is Focusingtrainer (Chicago, 1995) en Focusingcoördinator bij The International Focusing Institute (2012). 

 

Tarief 

Voor leden: 12.5€

Voor niet-leden: 25€

inschrijvingslink