Webinar: Attachment-Based Family Therapy: Herstellen van gehechtheidsrelaties als transdiagnostische behandeling

Algemene klinische psychologie

Data van dit evenement

20u tot 22u
Dit Webinar zal niet worden opgenomen

Waar gaat het over?

Gehechtheidstheorie speelt een prominente rol in de denkkaders van vele klinische psychologen. Toch moeten we vaststellen dat de vertaling van de theorie naar de klinische praktijk niet steeds even consequent gebeurd is. Wat is gehechtheid precies, hoe ontwikkelt gehechtheid zich, en, vooral, op welke manier kunnen we als clinicus gehechtheidstheorie als denkkader zo adequaat mogelijk hanteren? Dit zijn slechts enkele vragen waar we tijdens dit webinar op in zullen gaan.

We zullen praten over wat gehechtheid niet is, wat het misschien is, en hoe Attachment-based Family Therapy synchroon met inzichten uit fundamenteel gehechtheidsonderzoek een wegenkaart biedt om in gezinnen aan de slag te gaan om gehechtheidsbreuken te herstellen tussen ouders en kinderen.

Voor wie: Alle hulpverleners die in aanraking komen met kinderen en/of ouders en gezinnen.

Voorkennis: geen nodig

Over de spreker 

Prof. Dr. Guy Bosmans is hoogleraar aan de KULeuven. Hij is academisch hoofd van de Attachment-Based Family Therapy opleiding. Hij doet onderzoek naar de ontwikkeling van gehechtheid en de rol van gehechtheid in de ontwikkeling van psychopathologie.

Afbeelding met persoon, person, bril, dragen

Automatisch gegenereerde beschrijving

Tarief

Leden: 12,50€

Niet-leden: 25€

Opgelet! Het Webinar zal NIET worden opgenomen.

Inschrijven kan via onderstaand formulier.

Inschrijvingsformulier