Webinar - 15/03: www.onlinehulp-apps.be: jouw wegwijzer naar apps voor welzijn en geestelijke gezondheid

Algemene klinische psychologie
Eerstelijnspsychologie
Forensische psychologie

Data van dit evenement

20:00

Datum: di 15 maart 2022

Uur: 20u

Werkvorm: Lezing, powerpoint, demo website, interactie via online vragen en chat

Inhoud/abstract van het Webinar: 

Tijdens de coronapandemie moesten velen onder ons onverwacht online aan de slag. Dat dit niet zo'n evidentie was, werd al snel duidelijk. Een groot struikelblok was de moeizame zoektocht naar kwaliteitsvolle apps en websites. Om die zoektocht vlotter te laten verlopen ontwikkelden een ruim consortium onder leiding van de Arteveldehogeschool onlinehulp-apps.be. Op deze website vind je ondertussen meer dan 100 kwaliteitsvolle apps en website rond welzijn en geestelijke gezondheid.

Tijdens de lezing nemen we jullie kort mee doorheen de screeningscriteria, gaan we aan de slag met de website zelf en blikken we vooruit op toekomstige ontwikkelingen. Verder gaan we ook in op de rol die zulke applicaties kunnen opnemen: zowel in zelfhulp, als in begeleidingen en therapie.

Schrijf je nu in

Naam van de spreker: Dr. Tom Van Daele – Annelien Mees

Tom Van Daele

Tom Van Daele is onderzoeksleider van de Expertisecel Psychologie, Technologie & Samenleving, verbonden aan de Thomas More-hogeschool, een research fellow aan KU Leuven en een visiting scholar aan Queen’s University Belfast. Als klinisch psycholoog doet hij voornamelijk onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg, met een focus op de toegevoegde waarde van technologie. Link naar persoonlijke website: www.epsychology.be. 

 

 

 

 

Annelien Mees

Annelien Mees werkt als lector en onderzoeker aan de opleiding Toegepaste Psychologie in Howest. Vanuit die functie maakt ze deel uit van het ‘Netwerk Onlinehulp Vlaanderen’. Daarnaast is ze klinisch psycholoog en experiëntieel-ontwikkelingsgericht psychotherapeut voor kinderen en jongeren in haar eigen groepspraktijk Psylodie Wetteren. Als onderzoeker werkte ze mee aan het ontwikkelen van www.onlinehulp-apps.be. Daarbij kwam haar praktijkervaring goed van pas.

 

Voor wie: Het brede werkveld van geestelijke gezondheid

Voorkennis: Geen

Wat kan je leren? 

  • Inzicht hebben in belangrijke criteria bij het screenen van apps en websites rond welzijn en geestelijke gezondheid
  • Kunnen gebruiken van de belangrijkste functies van www.onlinehulp-apps.be
  • Inspiratie opdoen voor het gebruik van www.onlinehulp-apps.be in de dagelijkse praktijk

Deadline om in te schrijven: 14 maart 2022 om 10u.

 

 

*Ter info:

Kan je niet rechtstreeks deelnemen aan het webinar en wil je de opname ervan (her)bekijken wanneer het jou past, schrijf dan zeker ook in.  De link tot herbekijken wordt enkel verstuurd aan diegene waarvan de volledige administratieve afhandeling en betaling in orde is. 

logo VVKP