VVKP - Webinar: Transculturele Psychotherapie

Migratie is van alle tijden. Migratiestromen zijn echter sterker, breder en gevarieerder geworden dan ooit te voren. Onze maatschappij is in de 21ste eeuw een superdiverse samenleving geworden. Deze realiteit dient zich te vertalen naar het aanbod in de geestelijke gezondheidszorg. Transculturele psychotherapie is niet een visie die zich in plaats van de bestaande denkmodellen plaatst, maar kan echter complementair, aanvullend, of misschien zelfs overkoepelend gedacht kan worden. In deze webinar zullen we een inleiding geven in de belangrijkste, hedendaagse, inzichten uit het transculturele psychotherapeutische denkkader.

Algemene klinische psychologie

Data van dit evenement

Van 19.30u tot 21.30u
Uitgesteld kijken van webinar is mogelijk op aanvraag.

Er zal o.a. stilgestaan worden bij wat ‘cultuur’ betekent. Maar ook wat ‘migratie’ inhoudt. Welke vormen van migratie bestaan er en welke effecten kan migratie hebben op psychisch vlak (zowel voor het individu als het gezin). Hoe kunnen we belangrijke elementen hiervan herkennen en hanteren in de psychotherapeutische relatie?

Werkvorm:

Tijdens deze webinar zullen we middels een PowerPoint zowel theoretische aspecten toelichten als praktijkvoorbeelden geven. Aan het einde van de lezing willen we graag ruimte over laten voor dialoog en ontmoeting.

Door wie:

Chris Noorduin werkt als zelfstandig gevestigd psychotherapeut en supervisor in het Centrum voor Psychotherapie, Psychiatrie en Seksuologie te Leuven, in het Vluchtelingenteam van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Vlaams-Brabant Oost en is verbonden aan de divisie Diversiteit van de VVKP. E-mail: chrisnoorduin.cpps@gmail.com.

Redouane Ben Driss werkt als psychotherapeut in het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Brussel en is als zelfstandig gevestigd psychotherapeut en supervisor verbonden aan het Vluchtelingenteam van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Vlaams-Brabant Oost. Hij is expert in de transculturele psychotherapie en werkzaam voor verschillende projecten rond diversiteit en migratie. E-mail: redouanebd.psy@gmail.com.

Inschrijvingsformulier