Sensomotorisch werken met getraumatiseerde kinderen

BRUCCpro ONLINE EXPERTSESSIES Dit zijn inspirerende online middagsessies van 1 uur voor professionals met actuele wetenschappelijke informatie over een specifiek thema relevant voor de praktijk van de psychologie. Deze online sessies gaan maandelijks door en beogen een ontspannend delen van expertise. De thema’s liggen steeds in de lijn van evoluties binnen het vakgebied. Op donderdagen van 12u30 tot 13u30. Deelname aan een expertsessie kost 30 euro. Deelnemen aan alle expertsessies kan voor 90 euro ! 15% korting voor VVKP-leden

Algemene klinische psychologie

Data van dit evenement

12.30u tot 13.30u

Sensomotorisch werken met getraumatiseerde kinderen

In deze expertsessie zal er aandacht zijn voor sensomotoriek in de pleegzorg. Het doel is om pleegkinderen die traumatische ervaringen hebben meegemaakt te helpen om niet meer overspoeld te worden door gewaarwordingen en emoties die geassocieerd zijn met trauma. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van principes uit Sherborne, therapeutische kinderyoga, en inzichten van traumadeskundigen Perry, Van der Kolk en Struik. Door stabiliserend, lichaamsgericht werk met pleegkinderen en hun pleegouders wordt het gevoel van controle over het zelf van het kind vergroot. Subdoelen zijn de ontwikkeling van het interoceptief vermogen, impulsbeheersing en inhibitie van ongepast gedrag, het integreren van ervaringen tot een coherent verhaal, het vergroten van het inlevingsvermogen om meer oplossingen te kunnen genereren, het afstellen van gevaardetectie en van tijdsgevoel, het vergroten van affectregulatie en het creëren van een veilige/positieve relationele ervaring. 

Sarah Keyaert is master in de klinische psychologie, coördinator behandeling pleegzorg en intaker bij pleegzorg Vlaams-Brabant en Brussel. Ze is eveneens werkzaam als therapeute in een groepspraktijk.