PraxisP Professional 2019 - 2020: De behandeling voor paniek en agorafobie: een wetenschappelijke stand van zaken en voorstelling van een groepstraining

Algemene klinische psychologie

Data van dit evenement

19u
Huis Jeanne Devos
Vanderkelenstraat 32 , 3000 Leuven

De behandeling voor paniek en agorafobie: een wetenschappelijke stand van zaken en voorstelling van een groepstraining

ijdens deze lezing stellen prof. dr. Dirk Hermans en dr. Sara Scheveneels - beiden werkzaam als clinicus en onderzoeker - een groepstraining voor ter behandeling van paniek en agorafobie die in PraxisP van start zal gaan. Er wordt stilgestaan bij de laatste wetenschappelijke inzichten over exposure en de onderliggende processen die een rol spelen bij paniek en agorafobie. Ook het verloop van de training met de verschillende onderdelen, die steeds verband houden met onderliggende (psychologische) processen en gebaseerd zijn op de laatste wetenschappelijke inzichten, wordt besproken.

Gezien de aard van de klachten vinden paniekpatiënten vaak hun weg naar somatische settings, zoals spoeddiensten en huisartspraktijken. Deze lezing is relevant voor hulpverleners die werken in zowel een somatische als GGZ context en met paniekpatiënten in contact komen.

Meer info: