BRUCCpro Mentaal welzijn en topsport

Terwijl er recent meer aandacht aan wordt besteed, hebben sportpsychologen in de begeleiding van atleten steeds het belang van het mentaal welzijn vooropgesteld. Tijdens deze expertsessie zal hier dieper op in worden gegaan.

Algemene klinische psychologie

Data van dit evenement

12u30 tot 13u30

Over het thema

Deze expertsessie zal via het holistisch-ontwikkelingsmodel (Wylleman, 2019) de verschillende uitdagingen voor atleten op mentaal vlak, zowel tijdens als na hun sportcarrière, situeren. Gebruik makend van het twee-continuüm model van mentaal welzijn (Westerhof & Keyes, 2010) zal uitgelegd worden hoe psychologen in topsport worden ingezet om het mentaal welzijn van atleten te ondersteunen. Tenslotte wordt ook de nood toegelicht om gericht aandacht te besteden aan het belang en de begeleiding van het mentaal welzijn van zowel coaches en begeleidingsstaf als van de psychologen werkzaam in topsport.

Spreker

Paul Wylleman, Doctor in de Psychologie, lic. Klinische psychologie is Gewoon Hoogleraar aan de VUB waar hij o.a. Sportpsychologie, High Performance Management en Mentale begeleiding tijdens de sportcarrière doceert. Paul is er voorzitter van de onderzoeksgroep Sportpsychologie en Mentale Begeleiding (SPMB). Zijn onderzoek focust zich op de holistische ontwikkeling van de (top)sportcarrière en van psychologische competenties bij talentvolle en topsporters, alsook op het mentaal welzijn van sporters en coaches en de competenties van (sport)psychologen werkend in topsport. Tijdens de voorbije 30 jaar begeleidde Paul als sportpsycholoog talentvolle atleten, topsporters en Olympische atleten en coaches en was hij sinds 2013 prestatiemanager Prestatiegedrag bij het Olympisch Comité van Nederland (NOC*NSF) en teampsycholoog voor TeamNL tijdens de Olympische Spelen 2016 te Rio en 2020 te Tokyo.

Tarief en Inschrijven

Prijs: 30€

Betaal éénmalig 90€ voor alle komende BRUCCpro expertsessies van dit academiejaar.

Inschrijven kan tot 26 mei 2024

MEER INFO