BRUCCpro Faire diagnostiek bij kleuters

Voor kinderen onder de zes jaar is er bovendien nog steeds ondersignalering, onderdiagnostiek en onderbehandeling van ontwikkelings- en psychische problemen. Kleuters vormen daarom een specifieke doelgroep. In deze expertsessie zullen handvaten aangereikt worden om de principes van faire diagnostiek toe te passen bij kleuters die reeds vroeg minder kansen dreigen te krijgen.

Algemene klinische psychologie

Data van dit evenement

12u30 tot 13u30

Over het thema

Gezien de toenemende diversiteit in onze samenleving wordt kennis over de praktijk van faire diagnostiek een centraal onderdeel van 'best clinical practice'. Dit vergt een voortdurende inspanning omdat minderheids-groepen in onze samenleving vaker wel dan niet worden gekenmerkt door interne heterogeniteit en omdat steeds meer gezinnen ‘multidivers’ zijn.

Aan de hand van het DC: 0-5 classificatiesysteem zal gereflecteerd worden op de verschillende facetten die een invloed kunnen hebben op de klinische presentatie van deze kleuters tijdens het psychodiagnostisch proces.

Spreker

Joëlle Narmon werkt al meer dan twintig jaar met meertalige kinderen, binnen verschillende referentiecentra en nu binnen het Brussels University Consultation Center van de VUB. Daarnaast is zij testotheekverantoordelijke aan de faculteit voor Psychologie en Educatiewetenschappen VUB en systeemtherapeute in een eigen, meertalige praktijk voor psychotherapie.

Tarief en Inschrijven

Prijs: 30€

Betaal éénmalig 90€ voor alle komende BRUCCpro expertsessies van dit academiejaar.

Inschrijven kan tot 21 januari 2024

MEER INFO