ARPH Symposium 2022

Algemene klinische psychologie
Eerstelijnspsychologie
Forensische psychologie

Data van dit evenement

13:30 – 17:00
gratis

Het is ons een genoegen u uit te nodigen voor het eerste ARPH-symposium over gezondheid en duurzaamheid. Individuele en planetaire gezondheid zijn nauw met elkaar verbonden: een slechte planetaire gezondheid zoals luchtvervuiling en hittegolven verhogen het risico op ziekten, en klimaatverandering maakt het optreden van pandemieën waarschijnlijker. Een gezonde omgeving daarentegen kan ook bijdragen aan onze persoonlijke gezondheid, denk maar aan hoe een wandeling in de natuur ons mentale welzijn kan verbeteren. Ons gedrag kan een belangrijke rol spelen bij het veranderen van zowel de individuele als de planetaire gezondheid. Bepaald gedrag heeft directe invloed op beide, zoals een duurzame gezonde voeding en actief transport. Theoretische modellen die we kennen uit de gezondheidspsychologie over het veranderen van gezondheidsgedrag lijken ook toepasbaar om milieuvriendelijk gedrag te veranderen.

Bij ARPH willen we daarom vooral het onderzoek onder de aandacht brengen dat het verband tussen natuur, klimaat en duurzaamheid met gezondheid onderzoekt. We hebben verschillende leden bij elkaar gebracht die zullen spreken over diverse onderwerpen in de milieugezondheidspsychologie voor dit online symposium, dat op donderdag 17 februari 2022 zal worden gehouden.

 

Meer info en inschrijvingen

 

Programma:

13.30 hrs – Welkom: Catharine Evers, Utrecht University; Ann DeSmet, Université libre de Bruxelles

13.45 hrs – Behavioural aftereffects of initial food consumption decisions: a conceptual review and experimental design: Suzanne Op ’t Landt, Wageningen University

14.10 hrs – Understanding what experts associate with healthy and sustainable diets – A first step in order to SWITCH the dietary behaviour of adolescents: Sanne Raghoebar and Anouk Mesch, Wageningen University

14.35 hrs – One’s meat another’s poison? Different social and personal norm perceptions across meat consumers: Sofie Wolfswinkel, Wageningen University

15.00 hrs – Korte pauze

15.15 hrs – The potential of virtual reality to stimulate healthy and environmentally friendly food consumption: Eline Smit, University of Amsterdam

15.40 hrs – Understanding Perceptions of the Protein Shift:  Mapping Consumers’ Mental Models: Lieke Van den Boom, Utrecht University

16.05 hrs – Positive and negative transfer effects within and between health-promoting and pro-environmental behaviours: Ann DeSmet, Université libre de Bruxelles

16.30 hrs – Discussion: Marieke Adriaanse, Leiden University

Deelname is gratis, registratie is verplicht. Stuur een e-mail naar Janet Hurtado, j.hurtado@uu.nl, voor 10 februari 2022 om je te registreren voor het symposium. Bij registratie krijg je de login gegevens.

Bekijk de uitnodiging