AI in zorg en welzijn

Heeft artificiële intelligentie ook een plaats in mijn werk als sociale professional? Hoe kan ik er dan in mijn werk mee aan de slag? Ga ik vol vooruit, of blijf ik terughoudend?

Algemene klinische psychologie

Data van dit evenement

10:00-12:00
Gratis, maar inschrijven is verplicht

Artificiële intelligentie gaat al een hele tijd mee en zit in tal van apparaten en toepassingen. Sinds de doorbraak van ChatGPT zijn chatbots niet meer weg te denken. Elke dag duikt er wel nieuws op over de mogelijkheden van deze ‘conversationele AI’. 

In deze inspiratiesessie gaan we in op deze specifieke vorm van artificiële intelligentie. 

  • Je krijgt inzicht in de ontstaansgeschiedenis en basisprincipes achter AI. 
  • We verkennen de verschillende manieren waarop AI al wordt ingezet in zorg en welzijn. 
  • We staan stil bij de manieren waarop je hier zelf al mee aan de slag kan.

Tijdens de sessie blijven we kritisch kijken: waar liggen de opportuniteiten? Waar zijn er ook valkuilen?
Na afloop kan je zelf doordachte (eerste) stappen zetten in dit domein.

Over de sprekers


Tom Van Daele is coördinator van de onderzoekslijn Psychologie en technologie, verbonden aan de Thomas More-hogeschool, research fellow aan KU Leuven en visiting scholar aan Queen’s University Belfast. Als klinisch psycholoog doet hij praktijk- en beleidsgericht onderzoek naar de toegevoegde waarde van technologie voor de geestelijke gezondheidszorg.

Tim Vanhove is master in de sociologie en heeft ruim twintig jaar ervaring aan de Arteveldehogeschool (opleiding sociaal werk) met onderzoek en ontwikkeling naar onder andere online hulpverlening. Hij is momenteel projectleider van het TETRA AI-CARES project dat de (on)mogelijkheden onderzoekt om conversationele AI in te zetten in welzijnswerk en geestelijke gezondheidszorg.

Meer info