29/09 - Webinar: Van binariteit naar genderspectrum, klinische reflecties en praktische tools voor klinisch psychologen

Algemene klinische psychologie
Eerstelijnspsychologie
Forensische psychologie

Data van dit evenement

19:30-21:30
Prijs: Leden: 12,5 - niet-leden 25

Datum: 29 september 2022

Uur: 19u30-21u30

Prijs: Leden: 12,5 - niet-leden 25

Werkvorm: Omschrijf hier de werkvormen en materialen (bv. powerpoint, afbeeldingen, video’s)

Inhoud/abstract van het Webinar: Klinisch psychologen in diverse settings ontmoeten steeds vaker transgender en gender diverse personen in hun werk. Krijg je in je praktijk wel eens mensen over de vloer met specifieke zorgvragen gerelateerd aan transitie of de gendervraag an sich? Of ben je vooral op zoek naar meer achtergrond over de aard van gendervragen en hoe je daar als clinicus zorgzaam mee kan omspringen? Beide invalshoeken zijn aanwezig in dit webinar, dat psychologen vooral praktische tools wil bieden in het werken met deze doelgroep.

Schrijf je nu in

Naam van de spreker: Professor Els Elaut

Els Elaut is klinisch psycholoog, klinisch seksuoloog VVS en gedragstherapeut en coördineert het Centrum voor Seksuologie en Gender, dat voor Vlaanderen functioneert als referentiecentrum voor transitie-gerelateerde zorg of transgenderzorg. Els heeft intussen meer dan tien jaar klinische ervaring in het werken met transgender en gender diverse personen. Ze is tevens klinisch gastprofessor aan de Universtiteit Gent, waar ze het keuzevak ‘Genderstudies en seksuologie’ doceert. Tevens is ze de drijvende kracht achter de Permanente Vorming ‘Seksuologie’ aan dezelfde universiteit. 

Els Elaut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor wie: Klinisch psychologen

Voorkennis: Niet vereist

Deadline om in te schrijven: 21 september 2022 om 24u.

 

 

*Ter info:

Kan je niet rechtstreeks deelnemen aan het webinar en wil je de opname ervan (her)bekijken wanneer het jou past, schrijf dan zeker ook in.  De link tot herbekijken wordt enkel verstuurd aan diegene waarvan de volledige administratieve afhandeling en betaling in orde is.

logo VVKP