15/06/2022 - Webinar: Migratiesensitiviteit

Algemene klinische psychologie
Eerstelijnspsychologie
Forensische psychologie

Data van dit evenement

19:30-21:30
Kostprijs: VVKP lid: € 12.50, geen lid van VVKP: € 25

Datum: woe 15 juni 2022

Uur: 19u.30-21u.30

Werkvorm: Theoretische concepten en praktijkvoorbeelden zullen gebruikt worden om een nieuw model te introduceren: migratiesensitiviteit.

Inhoud/abstract van het Webinar: 

Onze samenleving is superdivers. Cultuursensitiviteit is een begrip waar we stilaan mee vertrouwd geraken en dat voor velen onder ons een weg gevonden heeft naar het therapeutisch kader. We willen in deze webinar echter een pleidooi doen voor een bijkomend aandachtspunt, namelijk migratiesensitiviteit. Los van taal en cultuur – echter ook verweven met – is er het fenomeen migratie. We leven in een wereld van migratie en stellen ons de vraag wat de implicaties hiervan zijn voor het individu, de familie, de gemeenschap en de samenleving.

We bespreken aspecten van geworteld zijn, ont-worteling en hoe we in de spreekkamer kunnen her-wortelen.

Schrijf je nu in

Naam van de sprekers: Chris Noorduin en Redouane Ben Driss

Chris Noorduin werkt als psychotherapeut en supervisor in het Vluchtelingenteam van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Vlaams-Brabant Oost en als zelfstandig gevestigde in het Centrum voor Psychotherapie, Psychiatrie en Seksuologie te Leuven en is verbonden aan de divisie Diversiteit van de VVKP. E-mail: chris.noorduin@cgg-vbo.be

Redouane Ben Driss werkt als psychotherapeut en supervisor in het Vluchtelingenteam van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg Vlaams-Brabant Oost en in het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg Brussel. Hij is expert in de transculturele psychotherapie en werkzaam voor verschillende projecten rond diversiteit en migratie. E-mail: redouanebd.psy@gmail.com.

Voor wie: breed publiek

Voorkennis: geen

Kostprijs: VVKP lid: € 12.50, geen lid van VVKP: € 25

Inschrijvingen sluiten op 8 juni 2022 om 24u. 

 

 

*Ter info:

Kan je niet rechtstreeks deelnemen aan het webinar en wil je de opname ervan (her)bekijken wanneer het jou past, schrijf dan zeker ook in.  De link tot herbekijken wordt enkel verstuurd aan diegene waarvan de volledige administratieve afhandeling en betaling in orde is.

logo VVKP