ABFT Belgium biedt je een boeiend opleidingstraject waarin je je de principes van Attachment Based Family Therapy (ABFT) kan eigen maken. ABFT is een kortdurende, systeemtherapeutische interventie waarin jongeren en hun ouders een verbindend traject doorlopen om samen sterker te staan in het omgaan met uitdagingen en problemen. Het is een evidence-based behandelprogramma voor depressieve en suïcidale jongeren en wordt daarnaast ook gebruikt in de behandeling van diverse problematieken. Meer informatie over het opleidingsaanbod 2023 kan u terugvinden in de onderstaande brochure. 

 

Download de folder

 

Opleidingstraject

Webinar reeks: 'Special Topics in ABFT

In samenwerking met ABFT ontwikkelaars organiseert ABFT Belgium de webinarreeks 'Special topics in ABFT' als eerste kennismaking voor wie nog niet met ABFT vertrouwd is of ter verrijking van jouw gehechtheidsgeïnspireerd klinisch werk.

  • ABFT & stepfamilies: 2023 - datum nader te bepalen | Sprekers: Patricia Papernow, Barbara Lavryssen & ABFT Team

Meer info over de webinar reeks

LEVEL 1: Introductieworkshop

Tijdens de ABFT introductieworkshop word je ondergedompeld in het gehechtheidskader, het emotiegericht werken, en het ABFT model met zijn verschillende behandeltaken. Sinds dit jaar kan je kiezen voor een vierdaagse op locatie of een blended leertraject.  

  • Mechelen (Blended): 13/02, 7/03 en 18/04/2023
  • Leuven (Classic): 22/05, 23/05, 15/06, 16/06/2023

Kostprijs: 830 euro (betaling via KMO-portefeuille mogelijk)*

Meer info over de introductieworkshops

LEVEL 2: Verdiepingsopleiding

Tijdens de verdiepingsopleiding word je ondersteund en gecoacht in de toepassing van het ABFT model. Aan de hand van videomateriaal, rollenspelen en supervisie verbreden, verrijken en verdiepen we jouw ABFT inzichten en -vaardigheden.

  • Leuven: september 2024 - juni 2025

Meer info over de verdiepingsopleiding

Supervisie-intervisie aanbod

Via maandelijkse bijeenkomsten binnen een vast supervisiegroepje van 4 personen, ondersteunen ABFT supervisoren je gedurende een gans jaar in het toepassen van de principes van ABFT in jouw eigen praktijk.

  • Individueel: 5u supervisie 
  • 2 personen: 10u supervisie + 10u intervisie
  • 3 of 4 personen: 15u supervisie + 15u intervisie

Data: op maat te bepalen na aanmelding

Meer info over het intervisie-supervisie aanbod