Onderzoek - Stop it Now!

21-03-22

Neem deel aan een studie die naar de kennis over en attitudes ten aanzien van mensen met seksuele interesses in minderjarigen peilt. Deze studie wordt vanuit de Vrije Universiteit Brussel georganiseerd en loopt in samenwerking met het Universitair Forensisch Centrum, verbonden aan de Universiteit van Antwerpen, en Stop it Now! Vlaanderen.

“We nodigen u graag uit om deel te nemen aan een studie die naar de kennis over en attitudes ten aanzien van mensen met seksuele interesses in minderjarigen peilt.

Steeds meer personen met een seksuele interesse in minderjarigen contacteren immers de anonieme hulplijn Stop it Now! met een vraag naar zorg. Een belangrijke vraag is dan ook of (toekomstige) professionals (incl. psychologen) in de hulpverlening kennis over deze problematiek hebben en hoe zij ten aanzien van personen met een dergelijke seksuele interesse staan. 

Daarom willen we in deze studie nagaan (1) welke kennis (toekomstige) professionals hebben over deze doelgroep, (2) welke attitudes zij ten aanzien van personen met een dergelijke seksuele interesses hebben en (3) hoe zij ten aanzien van hulpverlening aan dan wel begeleiding van deze doelgroep staan.  

Om dit in kaart te kunnen brengen, hebben we uw input nodig. Concreet willen we u vragen om aan een korte enquête deel te nemen. Deelname is vrijblijvend en de data worden gepseudonimiseerd. 

 

Neem deel aan de enquête

 

Deze studie wordt vanuit de Vrije Universiteit Brussel georganiseerd en loopt in samenwerking met het Universitair Forensisch Centrum, verbonden aan de Universiteit van Antwerpen, en Stop it Now! Vlaanderen.”

logo stop it now