Postgraduaat Neuropsychologische Diagnostiek & Counseling

Dit postgraduaat wil de kloof tussen de neuropsychologie en bestaande psychologische toepassingen zodat in de dagelijkse praktijk de meest recente evidence-based evoluties uit de neurowetenschappen ook effectief kunnen worden gehanteerd.

Binnen de neuropsychologie bestuderen we de werking van het brein en de relatie daarvan met gedrag. In de voorbije decennia is de interesse voor de neuropsychologie aanzienlijk toegenomen. Niet alleen kwam er vanuit wetenschappelijke hoek een stroom informatie op gang (congressen, boeken, tijdschriften), maar ook in het klinisch werkveld ontstond er een toenemende behoefte om de bestaande psychologische toepassingen te verbinden met inzichten uit de neurowetenschappen.

Dit postgraduaat wil de kloof tussen de twee overbruggen zodat in de dagelijkse praktijk de meest recente evidence-based evoluties uit de neurowetenschappen ook effectief kunnen worden gehanteerd.
In dit postgraduaat worden de lessen ingericht door verschillende ervaren en bevlogen docenten, met ieder hun eigen expertise, die hun sporen verdiend hebben in hun vakgebied. De docenten zullen aan de hand van demonstraties van testmateriaal en de besprekingen van casussen, de theoretische modellen toelichten. Hierbij zal het accent niet enkel op kennis maar ook op vaardigheden gericht zijn. Met als doel om concrete handvatten aan te reiken om deze zelf in de praktijk te kunnen toepassen. Alle docenten zijn werkzaam in de praktijk en de cursus is erop gericht om deze praktische ervaring uit te dragen in voorbeelden, casuïstiek en beeldmateriaal.

Specifieke voorkennis en/of ervaring binnen de neuropsychologie is niet vereist.

Meer info over dit postgraduaat 

 

Interesse?

Thomas More Antwerpen - campus Sanderus
Te bepalen
975 €