Door de wet van 20 mei 2021 tot wijziging van het oud Burgerlijk Wetboek betreffende de persoonlijke banden tussen broers en zussen krijgen broers en zussen (biologisch en anderszins) het recht om met elkaar persoonlijk contact te onderhouden, wat ook betekent dat zij in beginsel niet gescheiden mogen worden na scheiding van de ouders of bij een plaatsing, en in beginsel dezelfde voogd krijgen. Die nieuwe regels roepen talrijke vragen op. Om deze en andere vragen te beantwoorden, organiseert de Vereniging voor Familierecht (V.Fam.) een interuniversitaire studienamiddag.

Door de wet van 20 mei 2021 tot wijziging van het oud Burgerlijk Wetboek betreffende de persoonlijke banden tussen broers en zussen krijgen broers en zussen (biologisch en anderszins) het recht om met elkaar persoonlijk contact te onderhouden, wat ook betekent dat zij in beginsel niet gescheiden mogen worden na scheiding van de ouders of bij een plaatsing, en in beginsel dezelfde voogd krijgen.

Die nieuwe regels roepen talrijke vragen op.
Wie zijn broers/zussen? Hoe moet een verblijfsregeling worden opgesteld? Hoe kunnen broers en zussen effectief contact blijven houden? Wat is de impact in de jeugdbescherming? Wat leert een rechtsvergelijkend oogpunt?
Om deze en andere vragen te beantwoorden, organiseert de Vereniging voor Familierecht (V.Fam.) een interuniversitaire studienamiddag op 22 oktober 2021, vanaf 13u30, aan de KU Leuven. Er is ook de mogelijkheid om de studienamiddag online te volgen.


We hopen u daar te mogen verwelkomen!

Meer informatie over het programma en de inschrijving:

Zie flyer

Link naar de website

Interesse?

Tiensestraat 41, 3000 Leuven; online
22 oktober 2021
95 euro