Nieuws

Stand van zaken vaccinatie voor klinisch psychologen

22-02-21
Corona

Op deze pagina verzamelen we het recente nieuws over de vaccinatie - campagne voor klinisch psychologen.
Update 22.02.2021

Beurs Mondiale Geestelijke gezondheidszorg

23-02-21

Dankzij ons partnership met de American Psychological Association kunnen we deze aanbieding ook onder onze leden verspreiden. Een unieke kans om ervaring op te doen bij de World Health Organisation.

Geen loonsverhoging voor klinisch psychologen? Onaanvaardbaar!

16-02-21
Beroep

Een update over het IFIC - dossier. Het blijkt nu dat de aangekondigde extra middelen voor de zorgsector, naar aanleiding van de Corona - crisis, zullen aangewend worden om de IFIC - hervorming helemaal te kunnen uitrollen. Voor klinisch psychologen betekent dat echter helemaal geen loonsverhoging, zoals bij de andere beroepen. Het is hoogstens een wegwerken van het aanvankelijke loonverlies als gevolg van IFIC. Voor VVKP is dat werkelijk onaanvaardbaar!

MIND-U: kosteloos aangeboden mindfulness-sessies voor jongeren

16-02-21

Met het MIND-U-project hopen we vanuit het Leuven Mindfulness Centre een bijdrage te kunnen leveren in het ondersteunen van jongeren op een toegankelijke en laagdrempelige manier, in deze bijzondere tijden.

Intensieve training dialectische gedragstherapie

11-02-21

Tiendaagse opleiding gespreid over twee weken in 2021. Deze intensieve training bereidt je voor op een certificering als DGT-therapeut.

Motivatiebarometer: op ons tandvlees en toch volhouden!

10-02-21
Corona

Op verzoek van de expertengroep "Psychology and corona" verspreiden we rapport 21 van de motivatiebarometer. De motivatiebarometer is een interuniversitair permanente opvolging van de draagkracht onder de Belgische bevolking in deze epidemie.

NIeuwsflash Kindreflex in de GGZ

10-02-21

De eerste bekendmaking van de verdere uitrol van de Kindreflex binnen de sector GGZ!

Update: erkenning als klinisch psycholoog met een buitenlands diploma

09-02-21

Het Agentschap Zorg en Gezondheid heeft een aantal Frequently Asked Questions opgesteld met betrekking tot buitenlandse diploma's en de Psychologencommissie.

Maak geen karikatuur van de tuchtcommissie die u in bescherming neemt

08-02-21
Beroep

Naar aanleiding van de publieke commotie rond de zaak Kaat Bollen namen FVB - voorzitster Marieke Wyckaert en FVB secretaris - generaal Anton Smagghe de pen in de hand om het op te nemen voor de diverse tuchtorganen van de vrije beroepen.

22 % van de zorgverleners dreigt ermee te stoppen

04-02-21

Uit de laatste meting van de "Power to Care" - meting, de vroegere zorgbarometer, blijkt dat het absoluut niet goed gaat met onze zorgverleners.