Nieuws

Update Coronavirus (Covid-19): Tele - en online werken wordt de nieuwe norm voor klinisch psychologen

18-03-20
Beroep
Behandelrichtlijn

Laatste update met een verduidelijking van de VVKP - richtlijnen en aankondiging van VVKP - dossier waarin we alle essentiële informatie trachten te bundelen.

Proefproject ELP breidt uit naar - 18 en 65+. VVKP reageert bezorgd.

02-04-20
Beroep
Terugbetaling

Vandaag kondigde de regering aan dat de doelgroepen van het ELP - project uitgebreid zullen worden naar - 18 en 65 +. De VVKP is uitermate bezorgd dat, net nu de nood in de samenleving zo hoog is, deze uitbreiding haar doel zal voorbij schieten.

Vlaamse hinderpremie ook voor klinisch psychologen én bijberoepers

01-04-20
Beroep

Ons lobbywerk werpt zijn vruchten af. Vandaag kondigde de Vlaamse regering een belangrijke uitbreiding van de hinderpremie aan. Deze wordt daardoor ook van toepassing voor klinisch psychologen én er wordt ook ondersteuning voorzien voor onze vele bijberoepers!

Lancering online-platform www.dezorgsamen.be

31-03-20
Algemeen belang
Stress
Preventie
Mentale problemen

De zorg voor zorgverleners trekt zich op gang. Nu meer dan ooit hebben ze recht op onze ondersteuning. VVKP is trots dat we op korte tijd dit platform mee hebben kunnen vorm geven.

Publicatie MB tot erkenning van de stagemeesters en stagediensten

29-03-20
Beroep
Regelgeving

De voorbereiding van de uitrol van de professionele stage voor klinisch psychologen loopt verder. Kandidaat - stagemeesters en - stagediensten zullen binnenkort hun aanvraag kunnen indienen bij de FOD Volksgezondheid

Hoe hou je jezelf mentaal gezond?

20-03-20
Algemeen belang
Preventie

De Corona - maatregelen, in het bijzonder de quarantaine/isolatie, kunnen enorm mentaal belastend zijn voor ons. Op deze pagina kan je de voornaamste tips vinden om mentaal gezond te blijven. We benadrukken dat psychologen bereikbaar zijn en blijven voor ondersteuning.

Update: steunmaatregelen voor zelfstandig psychologen

19-03-20
Beroep

Belangrijke update: overbruggingsrecht nu ook beschikbaar voor klinisch psychologen die hun praktijk open houden!

Update richtlijnen voor klinisch psychologen mbt Corona - virus

13-03-20
Behandelrichtlijn
Algemeen belang

Naar aanleiding van de maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad heeft de VVKP een nieuwe richtlijn opgesteld voor klinisch psychologen met betrekking tot het Corona - virus

Start inschrijving PEV Eerstelijnspsychologie

11-03-20
Vorming

Je kan je vanaf nu weer inschrijven voor de PEV Eerstelijnspsychologie. Snel reageren is de boodschap aangezien ervaring leert dat deze opleiding, met beperkt aantal plaatsen, snel vol zit.

Steeds meer jongeren nemen antidepressiva

10-03-20
Algemeen belang
GGZ
Terugbetaling

Steeds meer jongeren nemen antidepressiva zoals blijkt uit cijfers opgevraagd door Nawal Farih (CD&V). Ook VVKP vindt dit een alarmerende trend en pleit voor een uitbreiding in de capaciteit van psychologische interventies.