Nieuws

Richtlijnen voor klinisch psychologen geactualiseerd

21-04-20
Behandelrichtlijn

De derde en meest actuele versie van de richtlijnen voor klinisch psychologen kan je nu raadplegen.

Hoe kunnen we onze gemeenschappen versterken?

26-05-20
Algemeen belang

Belangrijk statement van onze Europese koepel EFPA over het belang van psychologie in het versterken van gemeenschappen.

Koning Boudewijnstichting financiert projecten in en voor zorgsector

22-05-20

De KBS lanceert twee oproepen voor projecten in en voor de zorgsector. Eentje rond hoe sociaal contact behouden, faciliteren en hervatten. Een tweede oproep gaat over de preventie en controle van infectieziekten in residentiële voorzieningen.

VVKP pleit voor het opschalen van de GGZ in de federale kamer.

21-05-20

Onze gedelegeerd bestuurder gaf een toelichting aan de Kamer over de COVID-19 impact en de rol die klinisch psychologen zouden kunnen spelen. Sterke oproep naar het opschalen van de #GGZ samen met de andere partners.

VVKP maakt het eenvoudiger om in groep aan te sluiten

20-05-20

Op verzoek van de beheerders van de diverse groepslidmaatschappen hebben we de procedure eenvoudiger gemaakt om in groep aan te sluiten bij de VVKP. Vanaf nu werken we met een eenvoudige kortingscode.

VVKP past lidmaatschapsduur aan: lopende lidmaatschappen

20-05-20

Op vraag van onze leden passen we ons systeem van lidmaatschappen aan. Vanaf nu ben je altijd voor een jaar lid van de VVKP, startend vanaf het moment dat je lid wordt. Op die manier kunnen onze leden hun diverse lidmaatschappen beter spreiden.

PSYGITAAL

19-05-20

De digitale omschakeling als gevolg van COVID-19 bracht heel wat met zich mee. In Vlaanderen willen we proberen om de ervaringen van de clinici te verzamelen. Mogen we ook rekenen op jouw input?

Oproep Getuigenissen De ZorgSamen

18-05-20
dezorgsamen

We zijn op zoek naar getuigenissen van hulpverleners in deze COVID-19 crisis. Vertel ons jouw verhaal. Dat kan in geschreven vorm of in een korte smartphone-video van 30 à 60 seconden. Mail het ons op getuigenis@dezorgsamen.be.

Rondvraag naar attitudes t.a.v. psychodiagnostiek en het testgebruik in Vlaanderen.

18-05-20
Onderzoek

Graag uw medewerking voor deze belangrijke survey naar attitudes ten aanzien van psychodiagnostiek en het testgebruik in Vlaanderen.

Contactonderzoek en beroepsgeheim

14-05-20
Beroep
Behandelrichtlijn

De aankondigingen rond het contactonderzoek doen veel vragen rijzen rond het beroepsgeheim bij onze leden. Wij delen die bekommernissen en gaan op zoek naar antwoorden.