Nieuws

Lidgeldhernieuwing 2020 gaat van start!

15-12-19

Het bestuur nodigt je uit om je lidmaatschap te hernieuwen! Lees aandachtig onze lidgeldbrief en onze handige tips om je hernieuwing zo vlot mogelijk te laten verlopen!

Nieuws over de eerstelijnshervorming in Vlaanderen

19-02-20
Eerstelijnshervorming
Beroep

Relevant nieuws over de voortgang van de eerstelijnshervorming voor onze vertegenwoordigers in de zorgraden en onze verantwoordelijken in de lokale kringen.

Nieuwe Startersdag voor Zelfstandige Klinisch Psychologen

18-02-20

Nieuwe Infodag voor Startende Zelfstandige Klinisch Psychologen op 5 maart 2020 in ons kantoor te Brussel.
Schrijf u nu in!

VVKP schetst situatie Vlaamse klinisch psychologen

18-02-20
Beroep
Vereniging
standpunt

VVKP werd gevraagd om de situatie van de Vlaamse klinisch psychologen te schetsen voor één van de belangrijkste adviesraden van minister Beke. Daarmee tonen we opnieuw onze relevantie en ons belang als een sterke professionele en wetenschappelijke vereniging van klinisch psychologen.

VVKP en BWP interpelleren EU - verzekeraar

17-02-20
Beroep
Beeldvorming
Vereniging
Terugbetaling

VVKP en BWP interpelleren EU - verzekeraar omwille van het niet willen terugbetalen van een psychotherapeutische behandeling. Samen pleiten we voor een diverse en wetenschappelijk onderbouwde psychotherapie.

Update visum voor collega's met een buitenlands diploma

13-02-20
Beroep

Belangrijke update over het visum voor de collega's met een buitenlands diploma. Het NARIC start opnieuw op met het behandelen van aanvragen. Lees hier hoe je zo vlot mogelijk door de procedure raakt.

VVKP blijft zich inzetten voor een sterke GGZ

11-02-20
Vereniging
Mentale problemen
GGZ

Een sterke geestelijke gezondheidszorg, daar gaan we voor! Dat doen we echter niet alleen, maar door samen te werken en bruggen te bouwen.

5 manieren om naar de berichtgeving over het Coronavirus te kijken.

10-02-20
Algemeen belang
Internationaal
Tips

Nieuwsberichten over de uitbraak van het Coronavirus in Wuhan, China, samen met de speculatie dat dit zich verder zou kunnen verspreiden, maken sommige mensen nerveus. Hier zijn enkel tips om je te helpen je spanning onder controle te houden, het nieuws in de juiste context te bekijken en een positieve kijk te behouden.

Meer dan 1 persoon op 10 lijdt aan een psychische stoornis

07-02-20
Algemeen belang
standpunt
Mentale problemen
Beroep

Sciensano publiceerde recent het 5de rapport van de Gezondheidsenquête 2018 over welzijn en de geestelijke gezondheidstoestand van de bevolking in België. Uit deze enquête blijkt o.a. dat ongeveer 1 op de 10 volwassenen lijdt aan een psychische stoornis zoals angst of depressie. De VVKP is het echter niet eens met het advies dat patiënten "in eerste instantie hun huisarts dienen te praten om een geschikte behandeling te vinden"

Ledenkorting Zivver verlengd tot 01 juli 2020

06-02-20
Beroep
Vereniging

Ledenvoordeel Zivver verlengd tot 01 juli 2020