29-01-21
Beroep

Vlaams minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin Wouter Beke laat weten dat hij 5,6 miljoen € extra middelen investeert in de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg. De middelen zijn vooral bedoeld om de wachtlijsten voor kinderen en jongeren aan te pakken. VVKP juicht de bijkomende investeringen toe en hoopt dat de werkdruk op de collega's enigszins kan afnemen.

Persbericht van Minister Beke

Na  een initiële investering van meer dan 20 miljoen in mentaal welzijn in het kader van het actieplan ‘Zorgen voor morgen’ bij de start van de coronacrisis, heeft de Vlaamse Regering al in december beslist om een bijkomende subsidie van 5,6 miljoen euro toe te  kennen aan de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg (CGG). Deze uitbreiding wordt geïnvesteerd in het versterken van de basiswerking van de CGG. Dit komt ten goede aan alle leeftijdsdoelgroepen: kinderen en jongeren, volwassenen en ouderen. Vlaams minister  van Welzijn en Volksgezondheid Wouter Beke: ‘We  vragen aan de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg om een extra inspanning te leveren voor kinderen en jongeren (0-23 jaar) en om minstens de helft van de middelen te besteden aan de werking voor deze leeftijdsdoelgroep."

Lees hier het volledige persbericht.

Voor de VVKP zijn deze investeringen broodnodig. De druk op de CGG's en de psychologenpraktijken nemen nooit geziene proporties aan, onder meer omwille van de impact van de corona - maatregelen. Nog nooit waren de wachtlijsten zo lang. We hopen dat de druk op de collega's in de centra op deze manier enigszins verlicht kan worden.